2013. január 1., kedd

A blog célja

Ezt a blogot azért hívtuk életre, hogy felhívjuk a figyelmet egy csoportra, amely bár nagyrészt csupa jószívű, jóindulatú, segítőkész és elhivatottan keresztény emberből áll, szektajellegű gyakorlata és agresszív teológiája miatt azonban mégis nagy veszélyt jelent mindenkire, aki közelebbi kapcsolatba kerül vele.

Ez a blog tehát egy információforrás a közismerten Krisztus Magyarországi Egyháza (2002 tavaszától hivatalosan Krisztus Magyarországi Gyülekezete vallási egyesület) elnevezésű szervezetről, mely az International Churches of Christ (Krisztus Nemzetközi Egyházai) csoport magyarországi része.

Ajánljuk ezt a blogot a "KME" minden hazai tagjának, hogy jobban megérthessék, mi történik velük, miben vesznek részt és hogyan befolyásolja ez a csoport őket. Ajánljuk azoknak is, akik már elhagyták ezt a csoportot, és most igyekeznek feldolgozni, vagy mélyebben átlátni mindazt, amin itt keresztülmentek. És ajánljuk a barátoknak, hozzátartozóknak, mindenkinek, aki segítséget nyújthat a KME-vel közelebbi kapcsolatba kerülőnek ráébredni, mi rejtőzik a felszín alatt. Ugyanakkor reméljük, a blog abban is segít majd, hogy a hasonló módon működő egyéb szervezeteket is leleplezze, így más szektajellegű csoportokkal kapcsolatba kerülők számára is hasznos lehet.

A későbbiekben ezen a blogon megismerkedünk majd a spiritual abuse és abusive church fogalmakkal, a manipuláció kifinomult formáival, a KME és az ICOC múltjával és jelenével, a budapesti csoport sajátosságaival. Mindazt, ami itt elhangzik, évtizedes személyes tapasztalatokkal fogjuk alátámasztani.

Reméljük, a tényfeltárás ténylegesen segítséget nyújt majd abban, hogy mindenki megérthesse azokat a veszélyeket, amelyeket a csoport magában hordoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése