2013. március 29., péntek

Keresztény lelki abúzus - blogajánló

Sokat beszéltünk arról, hogyan valósul meg az angol nyelvterületen spiritual abuse néven ismert jelenség Krisztus Magyarországi Egyházában. Az alábbiakban szeretnénk egy magyar nyelvű blogot ajánlani, amely ezt a jelenséget általánosan és aprólékosan ismerteti:


Külön szeretnénk felhívni az egyik bejegyzésre a figyelmet, amely megdöbbentő pontossággal mutatja be a totális kontrollt. Ez a kontroll a KME-ben teljes mértékben megvalósul, néhány elemét korábban ezen a blogon is megfogalmaztuk:


Érdemes átolvasni a teljes blogot, mely a szellemi abúzussal foglalkozik. "Ex KME-tagok" számára gyógyulást hozhat, ha ezen keresztül is jobban megértik, mi történt velük. Jelenlegi tagok számára ébresztő lehet és talán vészcsengőként szolgál. Akik pedig most ismerkednek a csoporttal, legalább tudni fogják, mi az, amit semmi esetre se engedjenek meg - akár a Krisztus Magyarországi Egyházával kerülnek kapcsolatba, akár más, hasonló módon működő vallási szervezettel.

2 megjegyzés:

  1. Valaki egyszer némi szarkazmussal mondta: milyen szerencse, hogy az igazi igaz egyházat találtam meg...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon hasonló,de úgy vélem, hogy e jelen blog témáját adó szektánál veszélyesebb Jehova Tanúi! Jelenleg még aktív Tanú vagyok, de már komolyan fontolgatom a kilépést. Csak sajnos nagyon fájdalmas, és mint minden szektából nem lehetséges sérülés nélkül kilépni. Elképesztő dolgok történnek nálunk is. Úgy tűnik, a szekták egy "kaptafára" készülnek!

    VálaszTörlés